Onze Zendeling

Wie is de zendeling?

Mijn naam is Sietse Veenstra en ik ben getrouwd met Herolina Zandberg. We hebben 6 kinderen waarvan er 3 getrouwd zijn en we hebben 2 kleinkinderen. Er is een kleinkind van 4 maanden en een van dik twee jaar. Een derde kleinkind is op komst en zal DV februari 2014 ter wereld komen.

Mijn ‘drive’ om zendeling te worden heeft alles te maken met mijn bekering. Bij mijn bekering, toen ik ongeveer 17 jaar oud was, wilde ik de Heer dienen voor 100% en ik was bang wanneer ik in het bedrijf van mijn vader zou gaan werken dat ik dit niet kon doen. Ik wilde evangeliseren en dat full time. Daarom moest ik wel gaan studeren aan de theologische hogeschool.

We gingen in 1993 naar de RSA omdat daar al lang werd gezocht naar een opvolger van ds. Kurpershoek. Nadat we in Vryheid, onze nieuwe woonplaats in Zuid-Afrika, aankwamen was het eerste jaar gereserveerd voor taalstudie. De Zulutaal moet je goed beheren.

Als je in ’n ander land komt doe je heel veel indrukken op. Hier in de RSA zijn er veel tegenstellingen zoals arm en rijk, blank en zwart, erg warm en soms erg koud. Er zijn veel goede mensen maar je hebt ook veel geweld en corruptie. Wat mij verder opviel was dat de Zulu’s erg religieus en spiritueel zijn.

Sinds onze komst is er veel veranderd. Veel zwarte mensen die nu kunnen delen in de herverdeling van het werk en welvaart, maar er blijft een hele grote groep over die daar nog niet aan toe is gekomen.

Onze kerk te Madadeni is een Zulu gemeente die zondags veel vreugde kent en de diensten duren zomaar drie uur. En niemand klaagt daarover. Dit is een grote opkikker voor de Zulu’s in hun drukke bestaan om een redelijk leven te hebben.

Onze gemeente heeft de visie om gemeenten te stichten door evangelisatie en leiderschapstraining en ook willen we vechten tegen armoede door kleine bedrijfjes te stichten. Dit doen we door het verschaffen van microleningen en management training.

 

ds. Sietse Veenstra in zijn element

 

ds. Sietse Veenstra in zijn element

 

ds. Sietse Veenstra in zijn element

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten